Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulesza to tradycyjna huculska potrawa przyrządzana z kaszy kukurydzianej. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a składniki, jakich potrzebujesz są niedrogie. Danie to możesz podać nie tylko z serem bryndza, ale także ze skwarkami, w każdej wersji będzie smakować fantastycznie. Kulesza sprawdzi się jako jednogarnkowe danie lub jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 501
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 396
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 501
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 396
Składniki
Mleko zagotuj wraz z wodą. Następnie wsyp 4 łyżki kaszy kukurydzianej, cały czas mieszając, gotuj przez 3-4 minuty.
Po upływie czasu zmniejsz ogień i dodaj resztę kaszy. Nie przestając mieszać, trzymaj na ogniu przez 30 minut. Pod koniec gotowania dopraw pieprzem.
Kaszę zdejmij z ognia, dodaj masło oraz bryndzę. Całość dokładnie wymieszaj.