Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulesza to tradycyjna huculska potrawa przyrządzana z kaszy kukurydzianej. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a składniki, jakich potrzebujesz są niedrogie. Danie to możesz podać nie tylko z serem bryndza, ale także ze skwarkami, w każdej wersji będzie smakować fantastycznie. Kulesza sprawdzi się jako jednogarnkowe danie lub jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5524
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1444
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5524
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1444
Składniki
Mleko zagotuj wraz z wodą. Następnie wsyp 4 łyżki kaszy kukurydzianej, cały czas mieszając, gotuj przez 3-4 minuty.
Po upływie czasu zmniejsz ogień i dodaj resztę kaszy. Nie przestając mieszać, trzymaj na ogniu przez 30 minut. Pod koniec gotowania dopraw pieprzem.
Kaszę zdejmij z ognia, dodaj masło oraz bryndzę. Całość dokładnie wymieszaj.