Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Pieczarki trzemy na tarce, podsmażamy na masełku. Odstawiamy do wystygnięcia. Ser również ścieramy na tarce. Mięso z kurczaka mielimy przez maszynkę, doprawiamy solą i pieprzem. Szykujemy bułkę tartą oraz rozbełtane jajo.
Formujemy kulki. Przed tą czynnością moczę dłonie w wodzie, pomaga w lepszym formowaniu, czynność powtarzam za każdą kulką ;-) Z mięsa robimy placek na dłoni, nakładamy ser oraz pieczarki, utworzoną kulę obtaczamy w bułce tartej, odstawiamy.
Przygotowane kulki moczymy w jajku i wkładamy na wcześniej rozgrzany olej. Smażymy na głębokim tłuszczu! Ja podgrzewałam olej w małym garnku z podwójnym dnem, zapobiegło to zużyciu zbyt wielkiej ilości oleju a mogłam zmieścić aż 4 kulki. Smażymy dosyć krótko do uzyskania złotego koloru. Smacznego!