Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka z farszem...
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1978
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 396
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 451
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 754
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1978
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 396
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 451
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 754
Składniki
Pieczarki trzemy na tarce, podsmażamy na masełku. Odstawiamy do wystygnięcia. Ser również ścieramy na tarce. Mięso z kurczaka mielimy przez maszynkę, doprawiamy solą i pieprzem. Szykujemy bułkę tartą oraz rozbełtane jajo.
Formujemy kulki. Przed tą czynnością moczę dłonie w wodzie, pomaga w lepszym formowaniu, czynność powtarzam za każdą kulką ;-) Z mięsa robimy placek na dłoni, nakładamy ser oraz pieczarki, utworzoną kulę obtaczamy w bułce tartej, odstawiamy.
Przygotowane kulki moczymy w jajku i wkładamy na wcześniej rozgrzany olej. Smażymy na głębokim tłuszczu! Ja podgrzewałam olej w małym garnku z podwójnym dnem, zapobiegło to zużyciu zbyt wielkiej ilości oleju a mogłam zmieścić aż 4 kulki. Smażymy dosyć krótko do uzyskania złotego koloru. Smacznego!