Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4180
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 176
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4180
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 176
Składniki
Pieczarki trzemy na tarce, podsmażamy na masełku. Odstawiamy do wystygnięcia. Ser również ścieramy na tarce. Mięso z kurczaka mielimy przez maszynkę, doprawiamy solą i pieprzem. Szykujemy bułkę tartą oraz rozbełtane jajo.
Formujemy kulki. Przed tą czynnością moczę dłonie w wodzie, pomaga w lepszym formowaniu, czynność powtarzam za każdą kulką ;-) Z mięsa robimy placek na dłoni, nakładamy ser oraz pieczarki, utworzoną kulę obtaczamy w bułce tartej, odstawiamy.
Przygotowane kulki moczymy w jajku i wkładamy na wcześniej rozgrzany olej. Smażymy na głębokim tłuszczu! Ja podgrzewałam olej w małym garnku z podwójnym dnem, zapobiegło to zużyciu zbyt wielkiej ilości oleju a mogłam zmieścić aż 4 kulki. Smażymy dosyć krótko do uzyskania złotego koloru. Smacznego!