Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3604
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3604
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Składniki
Pieczarki trzemy na tarce, podsmażamy na masełku. Odstawiamy do wystygnięcia. Ser również ścieramy na tarce. Mięso z kurczaka mielimy przez maszynkę, doprawiamy solą i pieprzem. Szykujemy bułkę tartą oraz rozbełtane jajo.
Formujemy kulki. Przed tą czynnością moczę dłonie w wodzie, pomaga w lepszym formowaniu, czynność powtarzam za każdą kulką ;-) Z mięsa robimy placek na dłoni, nakładamy ser oraz pieczarki, utworzoną kulę obtaczamy w bułce tartej, odstawiamy.
Przygotowane kulki moczymy w jajku i wkładamy na wcześniej rozgrzany olej. Smażymy na głębokim tłuszczu! Ja podgrzewałam olej w małym garnku z podwójnym dnem, zapobiegło to zużyciu zbyt wielkiej ilości oleju a mogłam zmieścić aż 4 kulki. Smażymy dosyć krótko do uzyskania złotego koloru. Smacznego!