Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, trochę inne składniki i inny proces ale zdrowsze i również smaczne. Właśnie są nim kulki mięsne.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2392
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6551
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2392
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6551
Składniki
Mięso mieszamy z bułką namoczoną w wodzi dodajemy jajko, ścieramy na grubych oczkach kawałek sera i również dodajemy. Solimy pieprzymy i mieszamy i dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę i mieszamy. Jeśli chcemy by kulki były miękksze to dodajemy więcej bułki, ale to zależy od osobistych upodobań.
Następnie po wymieszaniu wszystkich składników formujemy kulki mięsne o wielkości jaka nam pasuje. Gotujemy w garnku wodę z solą i jak zaczyna woda wrzeć to wkładamy delikatnie kulki na około 10 minut.
W między czasie gotujemy ryż, który będzie służył nam do nasze dania. I tak oto właśnie wygląd finał naszej pracy. Oczywiście dodatki mogą być różne ja zastosowałem właśnie takie jak kawałek ogórka, rukola, i miechunka. Jeśli się podoba to proszę lajkujcie i polecajcie znamomym. Smacznego :-)