Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, trochę inne składniki i inny proces ale zdrowsze i również smaczne. Właśnie są nim kulki mięsne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2463
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421626
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2123
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2463
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421626
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2123
Składniki
Mięso mieszamy z bułką namoczoną w wodzi dodajemy jajko, ścieramy na grubych oczkach kawałek sera i również dodajemy. Solimy pieprzymy i mieszamy i dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę i mieszamy. Jeśli chcemy by kulki były miękksze to dodajemy więcej bułki, ale to zależy od osobistych upodobań.
Następnie po wymieszaniu wszystkich składników formujemy kulki mięsne o wielkości jaka nam pasuje. Gotujemy w garnku wodę z solą i jak zaczyna woda wrzeć to wkładamy delikatnie kulki na około 10 minut.
W między czasie gotujemy ryż, który będzie służył nam do nasze dania. I tak oto właśnie wygląd finał naszej pracy. Oczywiście dodatki mogą być różne ja zastosowałem właśnie takie jak kawałek ogórka, rukola, i miechunka. Jeśli się podoba to proszę lajkujcie i polecajcie znamomym. Smacznego :-)