Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, trochę inne składniki i inny proces ale zdrowsze i również smaczne. Właśnie są nim kulki mięsne.
Oferuję wspaniały przepis na smażone paszteciki mięsne. Ciasta są bujne i mię...
Odsłon: 2519
Małe mielone kotleciki zatopione w pysznym warzywnym sosie.
Odsłon: 2818
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 133
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 133
Składniki
Mięso mieszamy z bułką namoczoną w wodzi dodajemy jajko, ścieramy na grubych oczkach kawałek sera i również dodajemy. Solimy pieprzymy i mieszamy i dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę i mieszamy. Jeśli chcemy by kulki były miękksze to dodajemy więcej bułki, ale to zależy od osobistych upodobań.
Następnie po wymieszaniu wszystkich składników formujemy kulki mięsne o wielkości jaka nam pasuje. Gotujemy w garnku wodę z solą i jak zaczyna woda wrzeć to wkładamy delikatnie kulki na około 10 minut.
W między czasie gotujemy ryż, który będzie służył nam do nasze dania. I tak oto właśnie wygląd finał naszej pracy. Oczywiście dodatki mogą być różne ja zastosowałem właśnie takie jak kawałek ogórka, rukola, i miechunka. Jeśli się podoba to proszę lajkujcie i polecajcie znamomym. Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ciasto Estradowiec
Dania główne
Kotlety szypra
Dania główne
Postny obiad (wegetariański)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Ciasto Estradowiec
Ciasto estradowiec to nic innego jak tradycyjne amerykańskie ciasto ananasowe...
Odsłon: 928
Kotlety szypra
Jest to świetna propozycja obiadowa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Siek...
Odsłon: 2923