Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki mleczne z anyżkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Do rondelka włóż masło. Kiedy się stopi, wsyp cukier i, mieszając, podgrzewaj, na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i nabierze złocistego koloru.
Wlej wodę, zwiększ ogień i gotuj 5 minut. Zdejmij z ognia i lekko ostudź płyn. Rozbij gwiazdki anyżku, aby wyjąć ziarenka.
Do wody z masłem wsyp mleko w proszku, cynamon oraz ziarenka anyżku. Wymieszaj. Uformuj małe kuleczki, odstaw, aby zastygły. Możesz obtoczyć je dodatkowo w mielonych migdałach lub orzechach.
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Takie jest życie