Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 28
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 53
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 47
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2551
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 28
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 53
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 47
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2551
Składniki
Filet (u mnie dorsz) zalac szklanką wody, dodac pokrojoną w cwiartki cebulę, pieprz i sól, ugotowac do miękkości. Rybę wyjąc z wywaru i rozgnieśc widelcem. Ziemniaki obrac, ugotowac i przecisnąc przez praskę. Do puree dodac śmietankę, jajko, rybę i wyrobic masę. Formowac kulki i obtaczac w mące. Usmażyc na rumiano na głębokim oleju. Odsączyc z tłuszczu. Podawac na gorąco z surówkami.
P.s. Przepis pochodzi z książki Orientalne przysmaki Biruta Markuza (rozdział Hawaje)