Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 199
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8642
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 427
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 199
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8642
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 427
Składniki
Filet (u mnie dorsz) zalac szklanką wody, dodac pokrojoną w cwiartki cebulę, pieprz i sól, ugotowac do miękkości. Rybę wyjąc z wywaru i rozgnieśc widelcem. Ziemniaki obrac, ugotowac i przecisnąc przez praskę. Do puree dodac śmietankę, jajko, rybę i wyrobic masę. Formowac kulki i obtaczac w mące. Usmażyc na rumiano na głębokim oleju. Odsączyc z tłuszczu. Podawac na gorąco z surówkami.
P.s. Przepis pochodzi z książki Orientalne przysmaki Biruta Markuza (rozdział Hawaje)