Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4380
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417362
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4380
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417362
Składniki
Filet (u mnie dorsz) zalac szklanką wody, dodac pokrojoną w cwiartki cebulę, pieprz i sól, ugotowac do miękkości. Rybę wyjąc z wywaru i rozgnieśc widelcem. Ziemniaki obrac, ugotowac i przecisnąc przez praskę. Do puree dodac śmietankę, jajko, rybę i wyrobic masę. Formowac kulki i obtaczac w mące. Usmażyc na rumiano na głębokim oleju. Odsączyc z tłuszczu. Podawac na gorąco z surówkami.
P.s. Przepis pochodzi z książki Orientalne przysmaki Biruta Markuza (rozdział Hawaje)