Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki w sosie koperkowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13707
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13707
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Bułkę moczę w mleku, aż zmięknie. Mięso wyrabiam z jajkiem, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i odciśniętą bułką.
Przyprawiam solą i pieprzem.
Z masy formuję średniej wielkości kulki.
Do garnka wlewam 1/2 l wody, zagotowuję. Dodaję kostki rosołowe, mieszam i dodaję przygotowane kulki. Gotuję 15 minut. Wyjmuję je łyżką cedzakową. Po wyjęciu trzymam w cieple i przez ten czas przyrządzam sos.
Sos: Masło rozcieram z mąką, rozprowadzam z kilkoma łyżkami bulionu. Zagęszczam pozostały bulion, następnie gotuję.
Po zdjęciu z ognia dodaję posiekany koperek i doprawiam solą oraz pieprzem.
Uwaga! Z sosu mogą na początku robić się kluski, ale podczas gotowania na pewno znikną.
45 min
Porcja 400 kcal
Przepis na 4 porcje
Tylko 2,5 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie