Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulki ziołowo-serowe.

Kulki ziołowo-serowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 804 Ocena: 15377

Dodano:

Odsłon: 1225

Przepis zaczerpnęłam z książki "Na zdrowie" "Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia" Przepis bardzo stary ,przyznam,że bardzo smaczny i pomysłowy,troszkę składniki zmieniłam,gdyż nie mogłam nigdzie dostać Parmezanu.Polecam wypróbować :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kajzerki namoczyć,gdy zmiękną dobrze odcisnąć.
    Zioła drobno posiekać ,dodać do namoczonych bułek.Dodać jajka,sól,oraz starty ser.Wszystko dokładnie wyrobić ręką.

    Osobno zrumienić masło.

    Wodę posoloną do smaku zagotować i na gotującą wrzucać uformowane mokrymi dłońmi małe kulki .
    Gotować 10min.
    Wykładać na talerzyki posypać startym serem żółtym i polać zrumienionym masłem.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń