Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pałeczki kurczaka,wcześniej marynowane, z dodatkiem pieczarek faszerowanych mozzarellą i zieloną pietruszką,smakują wyśmienicie i przy okazji rozgrzewają zimne,majówkowe dni ;-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19291
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19291
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Składniki
udka kurczaka myjemy,osuszamy,przecinamy na części pałka-reszta uda- przekładamy do dużego szklanego naczynia ,zalewamy oliwą z oliwek,dodajemy słodką paprykę,pieprz cayenne,curry,miód,paré łyżek balsamico,tymianek i resztę przypraw-wszystko mieszamy i nacieramy kurczaka,odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę lub dwie
pieczarki oczyszczamy,odcinamy nóżki,drążymy kapelusze i faszerujemy drobniutko pokrojoną mozzarellą,dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i posiekaną pietruszkę,doprawiamy i smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia
kurczaka wyjmujemy z marynaty,przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 60 min w temp.180 stopni pierwsze pół godziny,40 min pod przykryciem podlewając kurę sokami z pieczenia i następnie 30,20 min bez przykrycia,tak aby uzyskać efekt chrupiącej skórki serwujemy razem z pieczarkami i podsypujemy pietruszką
Smacznego ;-)