Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pałeczki kurczaka,wcześniej marynowane, z dodatkiem pieczarek faszerowanych mozzarellą i zieloną pietruszką,smakują wyśmienicie i przy okazji rozgrzewają zimne,majówkowe dni ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2067
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 76
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2067
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 76
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Składniki
udka kurczaka myjemy,osuszamy,przecinamy na części pałka-reszta uda- przekładamy do dużego szklanego naczynia ,zalewamy oliwą z oliwek,dodajemy słodką paprykę,pieprz cayenne,curry,miód,paré łyżek balsamico,tymianek i resztę przypraw-wszystko mieszamy i nacieramy kurczaka,odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę lub dwie
pieczarki oczyszczamy,odcinamy nóżki,drążymy kapelusze i faszerujemy drobniutko pokrojoną mozzarellą,dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i posiekaną pietruszkę,doprawiamy i smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia
kurczaka wyjmujemy z marynaty,przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 60 min w temp.180 stopni pierwsze pół godziny,40 min pod przykryciem podlewając kurę sokami z pieczenia i następnie 30,20 min bez przykrycia,tak aby uzyskać efekt chrupiącej skórki serwujemy razem z pieczarkami i podsypujemy pietruszką
Smacznego ;-)