Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurak panierowany jest dodatkowo w parmezanie,całość to bardzo smaczna kombinacja smakowa podana z rukolą i mixem 2-ch kasz z zieloną soczewicą
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13543
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 871
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13543
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 871
Składniki
piersi kurczakowe oczyszczamy,osuszamy,delikatnie rozbijamy,smarujemy z obu stron oliwą z oliwek,miękkim masłem,oprószamy pieprzem,czosnkiem,chilli i odstawiamy na ok 30,40 min solimy przed samym smażeniem przed obtoczeniem w parmezanie
roztrzepujemy 2 jajka,dodajemy pieprz,sól i starte 3 rodzaje serów: parmezan,cheddar i mimolette mieszamy wszystko do lepkiej,zwartej konsystencji i taką mieszanką faszerujemy wcześniej oczyszczone i wydrążone kapelusze naszych dużych pieczarek i zapiekamy ok 20 minut w piekarniku w 180 st.
w tym samym czasie gotujemy mix bulgur,pęczak i zielona soczewica w osolonej wodzie
filety z kurczaka panierujemy w jajku,mące i startym parmezanie smażymy na złoty kolor z dwóch stron
podajemy wszystko razem,udekorowane rukolą i posypane zieloną pietruszką i koperkiem
Smacznego ;-)