Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne soczyste i jednocześnie chrupiace kawałki kurczaka jak z KFC.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2079
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2079
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5543
Składniki
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Przełożyć do miski dodać przyprawę do kurczaka, pieprz, kurkumę, czosnek granulowany, Sos sojowy, Sos teriaki, olej z pestek winogron ( ilość przypraw według gustu). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś 15 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki. Do miski wsypać płatki jaglana i bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Każdy kawałek miesa dokładnie opanierować z każdej strony i smażyć na głębokim tłuszczu ( najlepiej we frytkownicy) do momentu uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z frytkami lub puree ziemniaczanym.Gotowe. SMACZNEGO!!!