Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne soczyste i jednocześnie chrupiace kawałki kurczaka jak z KFC.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1670
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1670
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Składniki
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Przełożyć do miski dodać przyprawę do kurczaka, pieprz, kurkumę, czosnek granulowany, Sos sojowy, Sos teriaki, olej z pestek winogron ( ilość przypraw według gustu). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś 15 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki. Do miski wsypać płatki jaglana i bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Każdy kawałek miesa dokładnie opanierować z każdej strony i smażyć na głębokim tłuszczu ( najlepiej we frytkownicy) do momentu uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z frytkami lub puree ziemniaczanym.Gotowe. SMACZNEGO!!!