Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne soczyste i jednocześnie chrupiace kawałki kurczaka jak z KFC.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Przełożyć do miski dodać przyprawę do kurczaka, pieprz, kurkumę, czosnek granulowany, Sos sojowy, Sos teriaki, olej z pestek winogron ( ilość przypraw według gustu). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś 15 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki. Do miski wsypać płatki jaglana i bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Każdy kawałek miesa dokładnie opanierować z każdej strony i smażyć na głębokim tłuszczu ( najlepiej we frytkownicy) do momentu uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z frytkami lub puree ziemniaczanym.Gotowe. SMACZNEGO!!!