Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na obiad? Poznaj nasz przepis na kurczaka balsamico na ryżu, soczyste zapiekane udka z kurczaka z dodatkami. To danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania z bogactwem smaku.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 308
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 308
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek drobno posiekaj. W misce wymieszaj surowy ryż z warzywami, cebulą i czosnkiem. Udka z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem kuchennym. Wrzuć je do miski i przypraw solą oraz pieprzem. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
Na dnie naczynia ułóż warstwę ryżu z warzywami. Na wierzchu połóż pałki z kurczaka. Gorącą wodę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, octem i miodem, a następnie polej nią mięso i pozostałą zawartość naczynia. Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie i soczyste.