Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, soczysty kurczak bez kości choć pracochłonne danie
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32550
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32550
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Umytego kurczaka trybujemy i wyciągamy kości starając się nie uszkodzić skóry. Następnie go solimy i przyprawiamy czosnkiem oraz papryką mieloną.
Farsz: Grzyby smażymy z cebulą, przyprawiamy na patelni. Ostygnięte grzyby łączymy z jajkiem, bułką, kostkami sera żółtego, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i dużo zielonej pietruszki. Doprawiamy do smaku i faszerujemy tym kurczaka.
Kurczaka spinamy wykałaczkami i wiążemy sznurkiem spożywczym. Całość smarujemy solą i papryką po czym wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika z włączonym termoobiegiem. Pierwszą godzine pieczemy pod przykryciem a następnie odkrywamy pieczeń i przysmażamy skórkę ok 30 min. Można w tym czasie posmarować ją ajwarem. Gotowego kurczaka kroimy jak szynkę. Smakuje bardzo dobrze na zimno i na ciepło.