Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurczaka caprese. Soczysta pierś z kurczaka z chrupkim, wędzonym boczkiem, mozzarellą i pomidorkami, to prosty i smaczny sposób na szybki obiad. Idealnie komponuje się z lekkimi sałatkami, warzywami czy nawet frytkami.
naczynie żaroodporne, nóż, deska
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Zacznij od przygotowania kotletów z kurczaka. Przekrój piesi z kurczaka wzdłuż, tak aby z 3 sztuk powstało 6 kotletów. Oczyść filety, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Pokrój mozzarellę w plastry. Każdą pierś ponacinaj na środku, aby stworzyć kieszonki na mozzarellę i włóż do kieszonki po dwa plastry. Pokrój czerwoną cebulkę w plastry i powkładaj również do kieszonek.
Przygotuj plastry boczku i poobwijaj nim pierś z kurczaka. Zawijaj dookoła kurczaka.
Przygotuj naczynie żaroodporne i poukładaj w nim piersi z kurczaka obok siebie.
Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i połóż je na wierzch piersi z kurczaka. Posyp bazylią lub oregano, a także dosól i popieprz.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni z termoobiegiem i zapiekaj 25-30 minut, aż mozzarella się rozpuści. Smacznego!