Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6096
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6096
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i odrobina pieprzu oraz curry(ja dałam około 3 łyżeczek płaskich) i odstawić na przynajmniej pół godziny a najlepiej na trochę dłużej.
Na patelnię dajemy około 3 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy kurczaka.Gdy już kurczak się podsmaży dodajemy posiekany w półplasterki por ale cez tej mocno białej części. Podsmażamy jeszcze kilka minut aż por zacznie mięknąć. Następnie zalewamy wszystko śmietanką i mieszając dusimy chwilę do zredukowania się śmietanki na sos.W tzw.międzyczasie gotujemy ryż.Jeśli istnieje taka potrzeba można doprawić sos z kurczakiem solą i pieprzem.
Gotowego kurczaka podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami:)Smacznego!