Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i odrobina pieprzu oraz curry(ja dałam około 3 łyżeczek płaskich) i odstawić na przynajmniej pół godziny a najlepiej na trochę dłużej.
Na patelnię dajemy około 3 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy kurczaka.Gdy już kurczak się podsmaży dodajemy posiekany w półplasterki por ale cez tej mocno białej części. Podsmażamy jeszcze kilka minut aż por zacznie mięknąć. Następnie zalewamy wszystko śmietanką i mieszając dusimy chwilę do zredukowania się śmietanki na sos.W tzw.międzyczasie gotujemy ryż.Jeśli istnieje taka potrzeba można doprawić sos z kurczakiem solą i pieprzem.
Gotowego kurczaka podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami:)Smacznego!