Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40639
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40639
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i odrobina pieprzu oraz curry(ja dałam około 3 łyżeczek płaskich) i odstawić na przynajmniej pół godziny a najlepiej na trochę dłużej.
Na patelnię dajemy około 3 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy kurczaka.Gdy już kurczak się podsmaży dodajemy posiekany w półplasterki por ale cez tej mocno białej części. Podsmażamy jeszcze kilka minut aż por zacznie mięknąć. Następnie zalewamy wszystko śmietanką i mieszając dusimy chwilę do zredukowania się śmietanki na sos.W tzw.międzyczasie gotujemy ryż.Jeśli istnieje taka potrzeba można doprawić sos z kurczakiem solą i pieprzem.
Gotowego kurczaka podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami:)Smacznego!