Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo zdrowe danie:)
Wok lub głęboka patelnia
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Składniki
Do wrzącej wody dodaję 1 łyżeczkę soli i gotuję w niej ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie na 1 łyżce oleju podsmażam kurczaka z obu stron. W momencie, kiedy kurczak się zrumieni dodaję curry. Podsmażonego kurczaka odstawiam.
Na woku lub głębokiej patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Następnie dodaję cebulę oraz czosnek i podsmażam 2 minuty cały czas mieszając. Następnie dodaję obraną i startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojoną w grubą kostkę paprykę i smażę przez około 2-3 minuty często mieszając. Kolejno dodaję odrobinę wody i podsmażam warzywa jeszcze około 4 minut często mieszając.
Kolejno dodaję podsmażonego kurczaka i smażę jeszcze 2 minuty często mieszając. Następnie dodaję jeszcze ugotowany ryż, który w międzyczasie zdążyłem odcedzić, doprawiam danie solą i pieprzem i smażę kolejne 2 minuty często mieszając.