Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo zdrowe danie:)
Wok lub głęboka patelnia
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34905
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16758
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34905
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16758
Składniki
Do wrzącej wody dodaję 1 łyżeczkę soli i gotuję w niej ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie na 1 łyżce oleju podsmażam kurczaka z obu stron. W momencie, kiedy kurczak się zrumieni dodaję curry. Podsmażonego kurczaka odstawiam.
Na woku lub głębokiej patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Następnie dodaję cebulę oraz czosnek i podsmażam 2 minuty cały czas mieszając. Następnie dodaję obraną i startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojoną w grubą kostkę paprykę i smażę przez około 2-3 minuty często mieszając. Kolejno dodaję odrobinę wody i podsmażam warzywa jeszcze około 4 minut często mieszając.
Kolejno dodaję podsmażonego kurczaka i smażę jeszcze 2 minuty często mieszając. Następnie dodaję jeszcze ugotowany ryż, który w międzyczasie zdążyłem odcedzić, doprawiam danie solą i pieprzem i smażę kolejne 2 minuty często mieszając.