Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pysznego, soczystego kurczaka. Prosto, smacznie i szybko. Polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7897
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1421
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1256
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7897
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1421
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1256
Składniki
Cebulki i szczypiorek drobno posiekaj. Zeszklij na patelni. Kurczaka pokrój w kostkę. Dołóż do cebuli. Smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Pod koniec smażenia dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Pory poprzekrawaj wzdłuż na dwie części. Pokrój w piórka. Dodaj do mięsa. Wlej bulion i śmietanę. Dopraw jeszcze do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. pół godziny. Podawaj na ciepło. Danie najlepiej smakuje z ryżem.