Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak duszony w porach

Kurczak duszony w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3871

Dodano:

Odsłon: 12307

Pomysł na pysznego, soczystego kurczaka. Prosto, smacznie i szybko. Polecam

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak duszony w porach

Przygotowanie

  1. Cebulki i szczypiorek drobno posiekaj. Zeszklij na patelni. Kurczaka pokrój w kostkę. Dołóż do cebuli. Smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Pod koniec smażenia dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Pory poprzekrawaj wzdłuż na dwie części. Pokrój w piórka. Dodaj do mięsa. Wlej bulion i śmietanę. Dopraw jeszcze do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. pół godziny. Podawaj na ciepło. Danie najlepiej smakuje z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ski_ttles 28 maja 2019 A ile bulionu? Przepis tego składnika nie uwzględnia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 03 kwietnia 2017 Mój wczorajszy obiadek - z kaszą jaglaną. Kaszkę też robię z porem i marchewką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń