Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pysznego, soczystego kurczaka. Prosto, smacznie i szybko. Polecam
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Cebulki i szczypiorek drobno posiekaj. Zeszklij na patelni. Kurczaka pokrój w kostkę. Dołóż do cebuli. Smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Pod koniec smażenia dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Pory poprzekrawaj wzdłuż na dwie części. Pokrój w piórka. Dodaj do mięsa. Wlej bulion i śmietanę. Dopraw jeszcze do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. pół godziny. Podawaj na ciepło. Danie najlepiej smakuje z ryżem.