Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Składniki
W garnku szybkowara rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Kolejno dodajemy pokrojone pieczarki w większą kostkę oraz marchew i groszek. Wlewamy passatę, wodę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy. Do garnka wkładamy pałki z kurczaka i zamykamy garnek szybkowara. Ustawiamy opcję gotowanie pod ciśnieniem i czas 15 minut. Po tym czasie zostawiłam wyłączony garnek jeszcze na 5 minut i po tym czasie wypuściłam ciśnienie z garnka. W razie konieczności doprawiamy sos i posypujemy całość posiekaną natką pietruszki. Danie można przygotwać również w piekarniku , lub w tradycyjnym garnku wydłużając czas duszenia mięsa.