Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232084
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232084
Składniki
W garnku szybkowara rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Kolejno dodajemy pokrojone pieczarki w większą kostkę oraz marchew i groszek. Wlewamy passatę, wodę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy. Do garnka wkładamy pałki z kurczaka i zamykamy garnek szybkowara. Ustawiamy opcję gotowanie pod ciśnieniem i czas 15 minut. Po tym czasie zostawiłam wyłączony garnek jeszcze na 5 minut i po tym czasie wypuściłam ciśnienie z garnka. W razie konieczności doprawiamy sos i posypujemy całość posiekaną natką pietruszki. Danie można przygotwać również w piekarniku , lub w tradycyjnym garnku wydłużając czas duszenia mięsa.