Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85156
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2455
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3878
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7052
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85156
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2455
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3878
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7052
Składniki
W garnku szybkowara rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Kolejno dodajemy pokrojone pieczarki w większą kostkę oraz marchew i groszek. Wlewamy passatę, wodę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy. Do garnka wkładamy pałki z kurczaka i zamykamy garnek szybkowara. Ustawiamy opcję gotowanie pod ciśnieniem i czas 15 minut. Po tym czasie zostawiłam wyłączony garnek jeszcze na 5 minut i po tym czasie wypuściłam ciśnienie z garnka. W razie konieczności doprawiamy sos i posypujemy całość posiekaną natką pietruszki. Danie można przygotwać również w piekarniku , lub w tradycyjnym garnku wydłużając czas duszenia mięsa.