Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2128
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2128
Składniki
W garnku szybkowara rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Kolejno dodajemy pokrojone pieczarki w większą kostkę oraz marchew i groszek. Wlewamy passatę, wodę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy. Do garnka wkładamy pałki z kurczaka i zamykamy garnek szybkowara. Ustawiamy opcję gotowanie pod ciśnieniem i czas 15 minut. Po tym czasie zostawiłam wyłączony garnek jeszcze na 5 minut i po tym czasie wypuściłam ciśnienie z garnka. W razie konieczności doprawiamy sos i posypujemy całość posiekaną natką pietruszki. Danie można przygotwać również w piekarniku , lub w tradycyjnym garnku wydłużając czas duszenia mięsa.