Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak faszerowany"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Składniki
6 porcji • : 30 min • pieczenie: 2 godziny • 530 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Kurczaka umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj go po wierzchu solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem.
Przygotuj farsz. Pokrój drobno papryki. Przesmaż je na maśle. Wymieszaj w misce z mięsem, posiekaną natką, kaparami, bułką tartą, czosnkiem i roztrzepanymi jajkami. Przypraw farsz solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Odrobiną masła posmaruj dno brytfanny.
Kurczaka napełnij farszem i zaszyj wszystkie otwory. Jeśli zostanie ci trochę farszu, zrób z niego małe kotleciki, owinięte plasterkami boczku (jak na zdjęciu).
Umieść kurczaka w brytfannie. Piecz ok. 2 godzin, na początku przykryj, 30 minut przed końcem pieczenia odkryj, aby skórka się zrumieniła. Wtedy też dołóż kotleciki.Źródło: Olivia