Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak faszerowany kaszą i suszonymi śliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
??Umytego kurczaka ułóż na desce piersiami do dołu i natnij jego skórę wzdłuż kręgosłupa. Poluzuj, usuwając korpus. Natrzyj przyprawami i odstaw na godzinę do lodówki.
Do osolonego wrzątku wsyp kaszę i dodaj liście laurowe. Ugotuj.
Cebulę pokrój w kostkę i przyrumień na rozgrzanym oleju. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili ugotowaną kaszę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku i połącz ze śliwkami oraz posiekaną natką pietruszki.
Gotowym farszem na- pełnij kurczaka. Zszyj go grubą nicią i dodatkowo zwiąż nóżki. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 1,5 godziny.
Czas przygotowania: 140 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax