Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak generała tso to orientalne danie z pikantną nutką w wyśmienitym sosie. Danie najlepiej podawać z ugotowanym na sypko ryżem i posypane sezamem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7497
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7497
Składniki
Kurczaka podziel na kawałki o wielkości 2 cm i przełóż do miski. Mąkę kukurydzianą zmieszaj z roztrzepanym jajkiem, sosem sojowym i wodą.
Ciasto wlej do miski z kurczakiem i dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek powinien być dokładnie pokryty ciastem.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, usmaż kurczaka i przełóż do miski.
Posiekaj drobno cebulę, imbir, czosnek i papryczkę chili. Na tę samą patelnię, na której smażyłeś kurczaka wrzuć posiekane warzywa. Smaż przez chwilkę, następnie dodaj sos sojowy i miód.
Wodę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i wlej cienkim strumieniem na patelnię. Cały czas energicznie mieszaj, gdy sos zacznie gęstnieć dodaj kurczaka. Trzymaj na ogniu jeszcze przez minutę.