Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z kurczaka marynowane w aromatycznych przyprawach i duszone w soku pomarańczowym są tak delikatne, że wprost rozpływają się w ustach.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 117
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 450
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 117
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 450
Składniki
Wymieszać w misce imbir, miód, curry, sos sojowy i 4 łyżki oleju. Włożyć polędwiczki do marynaty, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Orzechy nerkowca podprażyć na suchej patelni.
Po upływie czasu marynowania mięsa rozgrzać na patelni dwie łyżki oleju wymieszane z jedną łyżką marynaty. Podsmażyć polędwiczki z obu stron na rumiany kolor, pod koniec dodając sok pomarańczowy. Smażyć mięso do odparowania soku, a następnie wrzucić na chwilę na patelnię orzechy nerkowca.
Na talerzu ułożyć polędwiczki i posypać je orzechami nerkowca. Danie polecam podawać z ryżem . Pod koniec smażenia można dodać na patelnię podgotowaną marchew, którą wykorzystamy jako dodatek do mięsa.