Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z kurczaka marynowane w aromatycznych przyprawach i duszone w soku pomarańczowym są tak delikatne, że wprost rozpływają się w ustach.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21604
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21604
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Wymieszać w misce imbir, miód, curry, sos sojowy i 4 łyżki oleju. Włożyć polędwiczki do marynaty, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Orzechy nerkowca podprażyć na suchej patelni.
Po upływie czasu marynowania mięsa rozgrzać na patelni dwie łyżki oleju wymieszane z jedną łyżką marynaty. Podsmażyć polędwiczki z obu stron na rumiany kolor, pod koniec dodając sok pomarańczowy. Smażyć mięso do odparowania soku, a następnie wrzucić na chwilę na patelnię orzechy nerkowca.
Na talerzu ułożyć polędwiczki i posypać je orzechami nerkowca. Danie polecam podawać z ryżem . Pod koniec smażenia można dodać na patelnię podgotowaną marchew, którą wykorzystamy jako dodatek do mięsa.