Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też dość szybko nam się nudzi, a pomysły na jego przyrządzanie się kończą. Ten kurczak Magdy Gessler to połączenie delikatnego, białego mięsa i bardzo wyrazistych przypraw, dzięki czemu całe danie nabiera nowego smaku i aromatu. Kurczak jest lekko pikantny i mocno ziołowy, przesiąknięty cudownym smakiem lubczyku i majeranku.
Kurczaka dobrze oczyść ze wszystkich stron i od wewnątrz. Pozostaw go do namoczenia przez ok. 2 godziny. Po tym czasie osusz go papierowym ręcznikiem.
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj razem na jednolitą masę. Natrzyj mięso marynatą od zewnątrz i wewnątrz. Odstaw kurczaka do lodówki na minimum godzinę, choć najlepiej na kilka godzin, a nawet na całą noc.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. Celsjusza. Kurczaka piec na rożnie lub ruszcie przez ok. 1,5 godziny. Jeśli ptak był duży, można czas wydłużyć nawet do 2 godzin.
Co około 20-30 minut podlewaj mięso wydzielającym się sosem.
Kurczak Magdy Gessler najlepiej smakuje z dodatkiem aromatycznego sosu i lekką surówką.
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 9538
Magda Gessler jest bez wątpienia ikoną dobrego smaku i sięgania do korzeni ku...
Odsłon: 1248
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwiel...
Odsłon: 822
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 42
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 2448
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 170
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 42
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 2448
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 170
Składniki
Kurczaka dobrze oczyść ze wszystkich stron i od wewnątrz. Pozostaw go do namoczenia przez ok. 2 godziny. Po tym czasie osusz go papierowym ręcznikiem.
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj razem na jednolitą masę. Natrzyj mięso marynatą od zewnątrz i wewnątrz. Odstaw kurczaka do lodówki na minimum godzinę, choć najlepiej na kilka godzin, a nawet na całą noc.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. Celsjusza. Kurczaka piec na rożnie lub ruszcie przez ok. 1,5 godziny. Jeśli ptak był duży, można czas wydłużyć nawet do 2 godzin.
Co około 20-30 minut podlewaj mięso wydzielającym się sosem. Kurczak Magdy Gessler najlepiej smakuje z dodatkiem aromatycznego sosu i lekką surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Dania główne
Kaczka z kapustą czerwoną i kluskami
Wyborne roladki wieprzowe
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 5
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Moje tradycyjne danie na niedzielny obiad :) Schabowy, ziemniaki i surówka ze...
Odsłon: 165