Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak marynowany w papryce

Kurczak marynowany w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48626

Dodano:

Odsłon: 878

Delikatne drobiowe mięso w marynacie z ostrej papryki.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 6 szt
  • marynata do mięsa: 6 łyżek oliwy z oliwek
  • kieliszek białego wina (50 ml)
  • słodka papryka 2 łyżki
  • ostra papryka 1 łyżeczka
  • przyprawa do drobiu 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • sól
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Gotową marynatą posmarować ćwiartki kurczaka, włożyć na minimum godzinę do lodówki. Zamarynowane mięso smażyć na patelni grillowej. W razie potrzeby, od czasu do czasu, podlewać odrobiną wody. Po 50 minutach smażenia mięso powinno być w sam raz do jedzenia.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń