Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, kolorowe i pikantne danie z meksykańską nutką. Jest ostre i bardzo aromatyczne :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4421
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12014
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5618
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4421
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12014
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5618
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy w paski, papryczkę chilli w krążki, cebule w kostkę i siekamy natkę pietruszki.
Kawałki kurczaka podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy pokrojone papryki oraz natkę pietruszki i chwilę dusimy. Całość zalewamy pomidorami z puszki wraz z sosem, dodajemy curry, cukier trzcinowy oraz pieprz cayenne i dusimy pod przykryciem około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, puszkę kukurydzy i dusimy jeszcze około 5 minut. Na sam koniec wszystko doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Danie podajemy z ryżem. Życzę smacznego! :)