Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak miodowo-słonecznikowy

Kurczak miodowo-słonecznikowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 7723

Ciekawe połączenie smaków i piękny wygląd

Składniki

  • pierś z kurczaka, 250g
  • Miód, 3 łyżki
  • słonecznik, 2 łyżki
  • mleko, 20-25 ml
  • sos beszamel, 150 ml
  • starty ser, 3 łyżki
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak miodowo-słonecznikowy

Przygotowanie

  1. Umytą i pozbawioną tłuszczu i kostek pierś z kurczaka kroimy na 2 kotlety. Rozkrajamy je na pół i wsypujemy do każdego 1 łyżkę startego żółtego sera. Naczynie do zapiekania polewamy na dnie mlekiem i układamy na niej piersi, smarujemy oba kotlety obficie miodem i posypujemy słonecznikiem. Zalewamy beszamelem, na który też sypiemy ser i słonecznik. Zapiekamy około 40 minut. Podajemy razem z ziemniaczkami ( mogą to być Kulki ziemniaczane) oraz sałatką lub surówką. po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tiger-scribbles 09 grudnia 2010 Bardzo dobra jest do tego sałatka z dodatkiem truskawek

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 02 grudnia 2010 Podoba mi się;-) myślę, że smakuje równie dobrze jak wygląda... ;-) do Ulubionych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 02 grudnia 2010 niezła kompozycja miodu i słonecznika. ciekawy patent z mlekiem :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń