Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja szybkiego obiadu
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 154
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 252
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 154
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 252
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć i przekroić w poprzek. Z połowy piersi wyszły mi 3 „kotlety”. W misce wymieszałam mleko z przyprawami.Zamoczyłam fileta w marynacie i odstawiłam do lodówki.
Ziemniaki ugotowałam jak zwykle. Kukurydzę zblendowałam i dodałam razem z odrobiną mleka i posiekaną bazylią do ugotowanych ziemniaków. Wszystko razem ubiłam na puree.
Na patelni rozgrzałam olej z dodatkiem masła. Filety po wyjęciu z marynaty obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na tłuszczu. Podałam z plastrami świeżego pomidora i listkami bazylii