Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja szybkiego obiadu
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć i przekroić w poprzek. Z połowy piersi wyszły mi 3 „kotlety”. W misce wymieszałam mleko z przyprawami.Zamoczyłam fileta w marynacie i odstawiłam do lodówki.
Ziemniaki ugotowałam jak zwykle. Kukurydzę zblendowałam i dodałam razem z odrobiną mleka i posiekaną bazylią do ugotowanych ziemniaków. Wszystko razem ubiłam na puree.
Na patelni rozgrzałam olej z dodatkiem masła. Filety po wyjęciu z marynaty obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na tłuszczu. Podałam z plastrami świeżego pomidora i listkami bazylii