Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja szybkiego obiadu
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 59
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 59
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć i przekroić w poprzek. Z połowy piersi wyszły mi 3 „kotlety”. W misce wymieszałam mleko z przyprawami.Zamoczyłam fileta w marynacie i odstawiłam do lodówki.
Ziemniaki ugotowałam jak zwykle. Kukurydzę zblendowałam i dodałam razem z odrobiną mleka i posiekaną bazylią do ugotowanych ziemniaków. Wszystko razem ubiłam na puree.
Na patelni rozgrzałam olej z dodatkiem masła. Filety po wyjęciu z marynaty obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na tłuszczu. Podałam z plastrami świeżego pomidora i listkami bazylii