Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak na ostro z ryżem i fasolą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3557
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3557
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Składniki
Do miski wlej 2 łyżeczki sosu chili i oliwy. Dodaj posiekany czosnek, paprykę, tymianek, połowę kolendry, pół łyżeczki soli i 2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Piersi kurczaka natnij w paski, natrzyj je przygotowaną marynatą i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia podsmaż je na patelni.
Do rondelka wlej mleko kokosowe i wrzuć pokrojone w kostkę mango. Gotuj 5 minut, po czym wrzuć posiekaną kolendrę. Dolej łyżeczkę sosu chili oraz sok z limonki i zmiksuj w blenderze.
Na oleju podsmaż posiekaną cebulę z 2 ząbkami czosnku, dodaj ryż, fasolę i przyprawy. Dolej wodę i duś.
Nałóż kurczaka na mieszankę ryżową i polej sosem.Źródło: Telemax