Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla Pauli i Anki
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 486
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 486
Składniki
Kurczaka kroimy drobno, nacieramy przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawiamy na górną część parowaru. Do dolnej części nalewamy 2 szklanki wrzącej wody. Gotujemy (pod przykryciem) na parze przez około 15 minut aż kurczak będzie już gotowy. Następnie dodajemy warzywka mrożone na wyższą półkę. Gotujemy jeszcze przez około 10-15 minut.
i na talerz...