Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraźny smak, szybko się robi, zgodne z dietą Dukana faza II
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1497
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 637
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1497
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 637
Składniki
Pierś kurczaka osoliłam, obsypałam curry i gotowałam na parze ok 10 minut. Kawałek selera starłam na tarce, posiekałam cebulę i wrzuciłam na patelnię z małą ilością gorącej oliwy. Podsmażyłam chwilę, posypałam wegetą, przyprawą curry i dodałam posiekane 4 ząbki czosnku. Dusiłam pod przykryciem, co jakiś czas podlewając wodą aż warzywa były miękkie. Otrzymujemy wyraźny, ostry smak.