Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drobiowe mięso, do tego sos warzywno- owocowy. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Na początek marynata do mięsa: W misce wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki rózgowej, przecier, brandy, sos sojowy i mąkę ziemniaczaną.
Marynatą posmarować nogi z kurczaka (wcześniej posolone i posypane pieprzem), odstawić na godzinę do lodówki.
W czasie, gdy mięso leżakuje, przygotować dodatki: Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, ananasa na drobne kawałki. Wszystko podsmażyć na oliwie z oliwek, dodając ocet winny, a po kilku minutach 1/2 szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem prze 5 minut. Gotowe warzywa powinny być lekko twardawe. Na oddzielnej patelni, na rozgrzanym tłuszczu usmażyć kurczaka (czas: 50 minut). Ja w czasie smażenia mięsa podlewałam je odrobiną wody, od czasu do czasu, aby się nie przypaliło. Usmażone mięso przełożyć na patelnię z warzywami, podgrzewać razem przez 10 minut, aby kurczak przeszedł smakiem papryki, cebuli i ananasa. Potrawę serwować z pieczywem, albo ryżem. SMACZNEGO.