Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na soli to danie, które przygotowuje się praktycznie samo. Wystarczy natrzeć mięso przyprawami, wyłożyć na blaszkę z solą i wstawić do piekarnika. Potrawa idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad lub gdy spodziewasz się gości. Kurczaka możesz zaserwować z gotowanymi ziemniakami, sałatką lub lekką surówką.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 34
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10856
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2323
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 34
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10856
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2323
Składniki
W małej miseczce wymieszaj przywary wraz z olejem.
Kurczaka opłucz, osusz i natrzyj pastą powstałą z połączenia oleju i przypraw.
Na blachę do pieczenia wysyp sól, rozprowadź ją na całą powierzchnię.
Kurczaka umieść na środku blaszki.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 90 minut. W połowie czasu możesz przełożyć kurczaka na drugą stronę, aby dokładnie się upiekł.