Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak niby po myśliwsku

Kurczak niby po myśliwsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4967

Dodano:

Odsłon: 6531

Mięso z warzywami w pysznym sosie z dodatkiem grzybów, które sprawiają, że danie jest pyszne i aromatyczne.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 10 dag grzybów suszonych
  • Olej do smażenia
  • Koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki ketchupu
  • Sól
  • Chili
  • Papryka czerwona
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 1 laseczka kiełbasy podwawelskiej
  • 4 ogórki konserwowe
  • Cebula
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Grzyby zalewamy gorącą wodą.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Kiełbasę kroimy w pół plasterki.

  5. 5. Dodajemy do cebuli.

  6. 6. Ogórki również kroimy w pół plasterki i przekładamy do kiełbasy.

  7. 7. Paprykę kroimy w paski małe.
    8. Dodajemy do pozostałych składników

  8. 9. Wlewamy grzyby razem z wodą z moczenia.

  9. 10. Łączmy z mięsem.

  10. 11. Dodajemy przecier.

  11. 12. Ketchup.

  12. 13. Doprawiamy chili.

  13. 14. Mąkę rozrabiamy w ½ szk. wody.

  14. 15. Wlewamy do potrawy, chwilę gotujemy.

  15. 16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń