Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski sposób na udka kurczaka . Można użyć dodatkowo ulubionych przypraw
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414764
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414764
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2396
Składniki
W każde udko wsunąłem palec tuż przy kości i w powstały otwór wtarłem sól. Wstawiłem do lodówki na ponad 3 godziny , im dłużej tym lepiej się wchłonie. Tak posolony węgierskim sposobem kurczak różni się od tego polskiego , solonego tylko z wierzchu. Po wyjęciu obtoczyłem w mące , jajku i bułce tartej. Przyklepałem panierkę aby bardziej przylegała do mięsa . Smażyłem na smalcu przez 25 minut (jeśli mamy duże udka ,to troszkę dłużej smażymy) na średnim ogniu.