Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski sposób na udka kurczaka . Można użyć dodatkowo ulubionych przypraw
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2402
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101861
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6253
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2402
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101861
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6253
Składniki
W każde udko wsunąłem palec tuż przy kości i w powstały otwór wtarłem sól. Wstawiłem do lodówki na ponad 3 godziny , im dłużej tym lepiej się wchłonie. Tak posolony węgierskim sposobem kurczak różni się od tego polskiego , solonego tylko z wierzchu. Po wyjęciu obtoczyłem w mące , jajku i bułce tartej. Przyklepałem panierkę aby bardziej przylegała do mięsa . Smażyłem na smalcu przez 25 minut (jeśli mamy duże udka ,to troszkę dłużej smażymy) na średnim ogniu.