Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kurczak, doskonała mieszanka przypraw i ziół, soczysty w środku, a z chrupiącą skórką zewnątrz :) Pycha :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Kurczaka umyć, osuszyć doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i pozostałymi przyprawami. Dodać także cebulę i czosnek.
Kurczaka przełożyć do rękawa do pieczenia i marynować najlepiej całą noc w chłodnym miejscu.
Kurczaka piec w piekarniku przez ok 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę. Pod koniec pieczenia przekłuć rękaw.
Smacznego :)