Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kurczak, doskonała mieszanka przypraw i ziół, soczysty w środku, a z chrupiącą skórką zewnątrz :) Pycha :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5285
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5285
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Kurczaka umyć, osuszyć doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i pozostałymi przyprawami. Dodać także cebulę i czosnek.
Kurczaka przełożyć do rękawa do pieczenia i marynować najlepiej całą noc w chłodnym miejscu.
Kurczaka piec w piekarniku przez ok 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę. Pod koniec pieczenia przekłuć rękaw.
Smacznego :)