Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi lekko słodkawy posmak pieczonego mięsa, dla tego będzie to naprawdę idealna propozycja!
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 60
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5431
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2530
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 60
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5431
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2530
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać z miodem i oliwą. Udka (ja poprzecinałam, ale mogą być całe) dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i na noc odłożyć do lodówki.
Przełożyć na blachę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Od czasu do czasu polewając wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Piec przez ok.90-100 min aż skórka się przyrumieni, a mięso będzie miękkie. Smacznego!