Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi lekko słodkawy posmak pieczonego mięsa, dla tego będzie to naprawdę idealna propozycja!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8653
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8653
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać z miodem i oliwą. Udka (ja poprzecinałam, ale mogą być całe) dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i na noc odłożyć do lodówki.
Przełożyć na blachę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Od czasu do czasu polewając wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Piec przez ok.90-100 min aż skórka się przyrumieni, a mięso będzie miękkie. Smacznego!