Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Był już kurczak pieczony na soli na blogu, teraz pora na kurczaka pieczonego na 40 ząbkach czosnku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
zwiąż razem nogi kurczaka, oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć kurczaka i obsmaż na złocisty kolor
przygotuj naczynie żaroodporne, włóż do niego rękaw do pieczenia, na dnie rękawa połóż pietruszkę, na to posyp tymianek, a następnie połóż na wierzchu ząbki czosnku
kurczaka włóż do rękawa cycuszkami do góry, natrzyj solą i pieprzem na wierzchu i zawiąż rękaw
piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny ( 1 kg mięsa = 1 godzina pieczenia) po tym czasie wyjmij kurczaka w folii
zawartość rękawa wlej do wywaru z warzyw – czosnek i natka pietruszki i zblenduj, następnie przetrzyj sos przez sitko, otrzymasz gładki, zielony sos
podawaj z sosem czosnkowym domowej roboty ( jogurt naturalny + świeży czosnek)