Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem najprostsze dania smakują najlepiej. Świetnym dowodem na to jest kurczak pieczony w papryce.
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 58
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 72
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 116
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 131
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 58
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 72
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 116
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 131
Składniki
Udka z kurczaka umyj i osusz, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Wymieszaj olej z paprykami mielonymi i tymiankiem lub rozmarynem. Tak zamarynowane udka odstaw do lodówki na 20 minut.
W tym czasie przygotuj zalewę. Zawartość puszki pomidorów krojonych wlej do miski. Dodaj ketchup, posól i popieprz. Pokrój papryki w kostkę. Dodaj do miski i dokładnie zamieszaj.
Udka ułóż w głębokim naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowaną papryką z dodatkami. Wstaw do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, a po tym czasie przykryj naczynie i zostaw na 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Jeśli chcesz, aby skórka była chrupiąca, to po tym czasie zostaw jeszcze na 10 minut, bez przykrycia, podwyższając temperaturę do 190-200 stopni.