Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą i czarnym pieprzem kredowym (w ilości 1 łyżeczka na 1 kg kurczaka). Złożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Przygotuj sos: wymieszaj miód, sos sojowy, czosnek, sól, pieprz. Wyjmujemy kurczaka, odcedzamy bulion, wyjmujemy z torby i smarujemy sosem. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na kolejne 20 minut.