Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie

Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 290

Dodano:

Odsłon: 4694

Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie

Składniki

  • kurczak brojler - 2,5 kg
  • na sos:
  • miód - 2 łyżki. l
  • sos sojowy - 2 łyżki l
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka l
  • Sól
  • czosnek - 1 głowa
  • pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie

Przygotowanie

  1. Umyj kurczaka, natrzyj solą i czarnym pieprzem kredowym (w ilości 1 łyżeczka na 1 kg kurczaka). Złożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Przygotuj sos: wymieszaj miód, sos sojowy, czosnek, sól, pieprz.
    Wyjmujemy kurczaka, odcedzamy bulion, wyjmujemy z torby i smarujemy sosem. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na kolejne 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń