Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3297
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3719
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 471
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3297
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3719
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 471
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą i czarnym pieprzem kredowym (w ilości 1 łyżeczka na 1 kg kurczaka). Złożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Przygotuj sos: wymieszaj miód, sos sojowy, czosnek, sól, pieprz. Wyjmujemy kurczaka, odcedzamy bulion, wyjmujemy z torby i smarujemy sosem. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na kolejne 20 minut.