Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i delikatny kurczak w pietruszce.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 447
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16660
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 447
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16660
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przygotowujemy marynatę: siekamy drobno natkę pietruszki i mieszamy ja z oliwą, papryką, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie każdy kawałek kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego, do kurczaka dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Na koniec wrzucamy pomidorki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy do miękkości (około godziny).