Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i delikatny kurczak w pietruszce.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przygotowujemy marynatę: siekamy drobno natkę pietruszki i mieszamy ja z oliwą, papryką, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie każdy kawałek kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego, do kurczaka dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Na koniec wrzucamy pomidorki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy do miękkości (około godziny).