Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1530
Dodano: 16.01.2020
Odsłon: 9351
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, zalać marynatą i dobrze wetrzeć w każdy kawałek. Odstawić do lodówki na 2 godziny lub najlepiej na całą noc.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, obsmażamy kawałki mięsa z dwóch stron ok. 5 minut. Wyjmujemy mięso i na tej samej patelni obsmażamy plastry cytryny i cebuli.
Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut.
Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 16 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Swietny przezpis! skusilabym sie. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz