Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Nowy Rok wkroczyłam z postanowieniem przygladania się temu co jem Ma być bardziej zdrowo, mniej kalorycznie. I tak znalazłam w pewnej aplikacji przepis na tego pysznego kurczaka. Trochę go zmodyfikowałam chcąc trafić w gusta nie tylko moje, ale również mojej rodziny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13162
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5981
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13162
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5981
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, zalać marynatą i dobrze wetrzeć w każdy kawałek. Odstawić do lodówki na 2 godziny lub najlepiej na całą noc.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, obsmażamy kawałki mięsa z dwóch stron ok. 5 minut. Wyjmujemy mięso i na tej samej patelni obsmażamy plastry cytryny i cebuli.
Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut.
Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret.