Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Nowy Rok wkroczyłam z postanowieniem przygladania się temu co jem Ma być bardziej zdrowo, mniej kalorycznie. I tak znalazłam w pewnej aplikacji przepis na tego pysznego kurczaka. Trochę go zmodyfikowałam chcąc trafić w gusta nie tylko moje, ale również mojej rodziny.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 14
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 106
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 127
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 120
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 14
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 106
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 127
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 120
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, zalać marynatą i dobrze wetrzeć w każdy kawałek. Odstawić do lodówki na 2 godziny lub najlepiej na całą noc.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, obsmażamy kawałki mięsa z dwóch stron ok. 5 minut. Wyjmujemy mięso i na tej samej patelni obsmażamy plastry cytryny i cebuli.
Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut.
Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret.