Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Nowy Rok wkroczyłam z postanowieniem przygladania się temu co jem Ma być bardziej zdrowo, mniej kalorycznie. I tak znalazłam w pewnej aplikacji przepis na tego pysznego kurczaka. Trochę go zmodyfikowałam chcąc trafić w gusta nie tylko moje, ale również mojej rodziny.
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 845
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 143
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2957
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 845
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 143
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2957
Składniki
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, zalać marynatą i dobrze wetrzeć w każdy kawałek. Odstawić do lodówki na 2 godziny lub najlepiej na całą noc.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, obsmażamy kawałki mięsa z dwóch stron ok. 5 minut. Wyjmujemy mięso i na tej samej patelni obsmażamy plastry cytryny i cebuli.
Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut.
Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret.