Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,soczysty!!!!Dnie nie wymaga dużej ilości pracy,jest szybkie w przygotowaniu!!!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Nogi z kurczaka dokładnie umyć,koperek posiekać dość drobno.
Nogi natrzeć oliwą z oliwek, skórę delikatnie oddzielić od nóg,ale jej nie ściągać.Pod skórę włożyć po łyżce koperku,rozłożyć równo miernie.
Każdą nogę obficie posypać świeżo mielonym pieprzem,solą i czerwoną papryką w proszku ( ja używam firmy Kotani ).
Naczynie do pieczenie delikatnie posmarować olejem ( 1 łyżka wystarczy ), ułożyć nogi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 175stopni ,piec w tej temp. ok 30 min i potem zmniejszyć temp do 150 st i tak piec ok 1h.
Smacznego.