Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miało być inne danie, a wyszło inne, w takie upały najczęściej wybieramy potrawy, które w zasadzie robią się same,
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
1. mięso umyć, posolić, odstawić na noc do lodówki, 2. mięso położyć skórą do spodu na zimnej patelni, smażyć na małym ogniu na rumiano, gdy mięso będzie ładnie opieczone odlać wytopiony tłuszcz i dodać pokrojone warzywa, dusić razem chwilę, 3. do miski wlać 3 szkl wody, dodać koncentrat pomidorowy, cukier, wegetę i pozostałe przyprawy, w naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i warzywa, wsypać ryż, wszystko razem wymieszać, zalać zalewą, naczynie przykryć, piec ok 60 min w 180 st, smacznego