Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak pieczony z serem kozim i rukolą"
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Składniki
Rukolę opłucz, ser kozi pokrój w małą kostkę.
Piersi kurczaka podziel na 4 części, rozbij je cienko tłuczkiem i posyp solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku ułóż liście rukoli, a na nich trochę sera. Zwiń ciasno w roladę i zepnij wykałaczkami.
Na dużej żeliwnej patelni rozgrzej mocno olej ryżowy. Obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełóż je do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 15 minut.
Gotowe mięso pokrój w plastry. Podawaj z brązowym ryżem i sałatą.Źródło: Kurier TV