Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
głębia smaków...
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka zamarynowac w przyprawach (papryki,carry,czosnek,imbir), odstawic na godzinę. W garnuszku przygotowac lekki karmel (3 łyżki cukru, 3 łyżki wody) i przelac go na polaną odrobiną tłuszczu patelnię, dodac zamarynowanego kurczaka, obtoczyc dokładnie w karmelu i usmażyc. Dodac sos sojowy, wodę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Dusic na małym ogniu ok. 10 min.
Podawac z ryżem i surówką z kapusty. Smacznego :)