Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
głębia smaków...
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413993
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413993
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2215
Składniki
Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka zamarynowac w przyprawach (papryki,carry,czosnek,imbir), odstawic na godzinę. W garnuszku przygotowac lekki karmel (3 łyżki cukru, 3 łyżki wody) i przelac go na polaną odrobiną tłuszczu patelnię, dodac zamarynowanego kurczaka, obtoczyc dokładnie w karmelu i usmażyc. Dodac sos sojowy, wodę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Dusic na małym ogniu ok. 10 min.
Podawac z ryżem i surówką z kapusty. Smacznego :)