Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina egzotyki i odejście od znanych nam smaków:). Jak zawsze danie szybkie i proste, wprost stworzone do zapakowania do pracy. Bardzo aromatyczny i doprawiony przyprawami, których nie używam w kuchni na co dzień.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety i paprykę kroimy w kostkę. Por kroimy w krążki, marchewkę w słupki.
Filety obficie posypujemy przyprawami i podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Dodajemy warzywa, smażymy około 5 minut, po czym podlewamy 1/2 szklanki wody, przykrywamy, dusimy do miękkości warzyw przez około 15 minut.
Kurczak i warzywa mieszamy z ryżem, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.