Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7631
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7631
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Składniki
Kurczaka umyłem, włożyłem do garnka, zalałem wodą, posoliłem. Gotowałem na wolnym ogniu do miękkości. Wyjąłem, ostudziłem, zdjąłem skórę, usunąłem kości. Mięso podzieliłem na cienkie paski, wzdłuż włókien. Orzechy przepuściłem przez maszynkę. Dodałem namoczoną i odciśniętą bułkę i posiekane ząbki czosnku. Ponownie zmieliłem. Wymieszałem z wywarem z kurczaka na jednolitą masę, doprawiłem pieprzem i słodką papryką. Mięso ułożyłem na półmisku, pokryłem je masą. Na patelni podgrzałem olej, dodałem ostrą paprykę, wymieszałem. Czerwonym, pikantnym olejem polałem po wierzchu danie. Udekorowałem natka pietruszki. Podałem z ryżem.