Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego kalendarza. Wypróbowałam i jest przepyszny. W dodatku nieskomplikowany i dość szybki w przygotowaniu. Często teraz gości na naszym stole.
patelnia lub brytfanna
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Udka myjemy i obsypujemy ziołową przyprawą do kurczaka. Możemy odstawić na jakiś czas lub nawet przygotować wieczorem i zostawić do następnego dnia w lodówce. Możemy też od razu przystąpić do przygotowania dania. Na głębokiej patelni lub w brytfannie rozgrzewamy olej i obsmażany udka z każdej strony na rumiano.
Kurczaka wyjmujemy i w tym samym naczyniu przesmażamy cebule pokrojoną w półplasterki.
Pomidory doprawiamy do smaku chilli, solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi pikantniejsze dania może dodać więcej chilli. Następnie przekładamy kurczaka ponownie do naczynia, w którym przygotowujemy danie i dodajemy przyprawione pomidory i liście laurowe. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie siekamy drobno ząbki czosnku i dodajemy do kurczaka. Dusimy jeszcze razem ok. 15 minut. Przed samym końcem dorzucamy posiekane, świeże zioła.