Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po japońsku to połączenie chrupiących kotlecików i aromatycznego gęstego sosu przypominającego teriyaki.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 93
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 93
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Filety z kurczaka przekrój najpierw wzdłuż, a potem w paski. Każdy kawałek posól i popieprz z każdej strony. W jednej misce rozkłóć jajko, a do drugiego wsyp panierkę panko. Panieruj po kolei, a następnie smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kurczak powinien zrobić się złoty i chrupiący.
Na tę samą patelnię wlej sos sojowy, bulion lub wodę, sok z cytryny, miód i ocet ryżowy. Podgrzewaj na średnim ogniu. Dodaj w tym czasie obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Zetrzyj imbir prosto na patelnię. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj chwilę aż sos zgęstnieje.
Wykładaj na talerz najpierw kawałki kurczaka, a potem zalej go sosem.