Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyczą brzoskwiń oraz ostrym smakiem pora i przypraw. Dodatkiem może być ryż lub świeże pieczywo.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16455
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5290
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16455
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5290
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka na rozgrzany olej i smażyć. Posolić i popieprzyć.
W czasie smażenia kurczaka pokroić paprykę w krótkie paseczki, pora w półplasterki oraz brzoskwinie na kawałki. Gdy kurczak będzie podsmażony z każdej strony dodać paprykę. Gdy papryka zmięknie dodać pora. Na końcu dodać brzoskwinie. Całość doprawić wskazanymi przyprawami. Gotować i mieszać ok pół godziny.
Dodać sok z cytryny oraz sok z brzoskwiń. W razie potrzeby dodać więcej pieprzy, tak żeby smak był wyrazisty. Jeżeli lubicie gęstszy sos, możecie odlać trochę samego sosu do szklanki, dodać do niego mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i dodać do garnka. Gdy wszystkie składniki będą miękkie i się ze sobą połączą, zdjąć z ognia. Podawać z ryżem lub z pieczywem. :) Smacznego! :)