Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po kozacku to pomysł na bardzo szybki i jakże smaczny obiad. Do jego przygotowania możesz użyć – tak jak w przepisie – drobiowych podudzi, ale równie dobrze sprawdzi się mięso z innej części kurczaka, np. z piersi. Prosta marynata z dostępnych w każdym domu składników nada mięsu smaku i chrupkości. Użyj dowolnych warzyw, które wzbogacą posiłek i dodadzą kurczakowi aromatu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7692
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5259
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7692
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5259
Składniki
Natłuść naczynie żaroodporne niewielką ilością oleju. Nagrzej piekarnik do 180°C.
Obierz marchewki, ziemniaki i cebulę. Ziemniaki i marchewki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka. Rozłóż warzywa na dnie naczynia żaroodpornego. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Połącz keczup z majonezem. Dodaj przyprawy: obie papryki, curry, trochę soli. Obtocz podudzia z kurczaka w powstałej marynacie i ułóż na warzywach.
Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika. Zapiekaj pod przykryciem przez godzinę. Na 5-10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę i oprósz kurczaka startym na średnich oczkach
parmezanem.