Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po kozacku to pomysł na bardzo szybki i jakże smaczny obiad. Do jego przygotowania możesz użyć – tak jak w przepisie – drobiowych podudzi, ale równie dobrze sprawdzi się mięso z innej części kurczaka, np. z piersi. Prosta marynata z dostępnych w każdym domu składników nada mięsu smaku i chrupkości. Użyj dowolnych warzyw, które wzbogacą posiłek i dodadzą kurczakowi aromatu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7884
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7884
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Natłuść naczynie żaroodporne niewielką ilością oleju. Nagrzej piekarnik do 180°C.
Obierz marchewki, ziemniaki i cebulę. Ziemniaki i marchewki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka. Rozłóż warzywa na dnie naczynia żaroodpornego. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Połącz keczup z majonezem. Dodaj przyprawy: obie papryki, curry, trochę soli. Obtocz podudzia z kurczaka w powstałej marynacie i ułóż na warzywach.
Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika. Zapiekaj pod przykryciem przez godzinę. Na 5-10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę i oprósz kurczaka startym na średnich oczkach
parmezanem.